Philips X24T753/05
         
 
 

   

Produktie 1972 - z/w tv.
6 voorkeuze zenders.
Beeldbuis A61-120W, chassis F6N.
Stroomverbruik 220 Watt.

De tv's met een F6N chassis zijn de laatste buizentv's van Philips. Deze tv's hebben weinig problemen. De boostercondensator en losse contacten zijn de zwakke punten van deze serie.

Foto's Philips X24T753 met beeld

   


   

De beeldbuis heeft een 110 graden afbuiging.
 

De hoogspanningstransformator. Dit onderdeel is gevoelig voor vocht problemen, deze tv's moeten droog bewaard worden of de trafo vochtdicht maken.
 
   


   

Er zijn twee uitvoeringen geweest van dit chassis, met mechanische of electronische afstemming. De tv's met electronische afstemming hebben twee kanalenkiezers op de print. Een kiezer voor VHF en een kiezer voor UHF. Bij de mechanische afstemming is de plek op de print leeg en zit de kiezer achter de bediening. Foto rechtsboven, ook nieuwe techniek in de televisie. Een TBA240A ic voor sync scheiding. Foto rechtsonder, De antenne ingang is een coax 75 Ohm plug.   


   

Voor het geluid worden twee buizen gebruikt, een PCL805 en een PCL86. Er wordt een 800 Ohm luidspreker gebruikt zonder uitgangstrafo. De PCL805 heeft een dubbele functie, het versterken van de horizontale sync voor de PL504 buis.

De voeding is simpel opgebouwd, een diode, een zekering, een grote elco en een paar vermogens weerstanden is alles. De solderingen van de weerstanden gaan wel eens los door de hitte.
   


   

Achterkant bedieningspaneel.
 

Begin jaren 70 was dit een luxe zwart/wit televisie. De afstemming van de zenders zit in een lade en het indrukken van een voorkeuze knop gaat met weinig kracht.