PHILIPS 26C567/12Z  CHASSIS K11
         
 
 26C567/12Z
 

   

Produktie 1975 - kleurentv.
Luxe televisie met afstandsbediening en timer.
12 voorkeuze zenders.
Chassis K11, beeldbuis A66-500X.


De K11 is de opvolger van de K9, de beeldbuis is gewijzigd naar een in-line systeem, hierdoor vervalt de convergentie systeem. Zwakke punten van de K11 is de boostercondensator, losse contacten solderingen connector naar afbuigjuk, cascade en de hoogspanningstrafo. Bij de latere modellen is de hoogspanningstrafo en cascade één onderdeel geworden.
   


   

De beeldbuis heeft een 110 graden afbuiging. Deze beeldbuizen hebben geen convergentie regeling meer nodig. Wel zijn er nog instellingen voor onderzijde en bovezijde beeld. Met de ringen rond de nek van de beeldbuis kan je de drie kleuren verticaal en horizontaal over elkaar leggen. Er is een ring voor rood, blauw en voor het egaal maken van de kleuren. Het voordeel van deze techniek is dat de kleurdekking niet verloopt en minder electronica.

De hoogspanningskooi. De hoogspanningstrafo's van de K11 zijn gevoelig voor defecten, meestal gaat de hoogspannings wikkeling doorbranden. Ook een defecte cascade kan de trafo laten doorbranden.De stuur transistor is een 2SD350A.
   


   

De print voor de afstandsbediening. De afstandsbediening werkt met ultra soon techniek.

Op de grote print zitten de verticale afbuiging, oost/west correctie, horizontale eind aansturing, G2 en de hoogspanning.

Op de kleine print zitten, de kanalenkiezers, midden frequent, video versterking, sync, kleur verwerking en het geluid.
   


   

De K11 is de eerste televisie van Philips die gebruikt maakte van een in-line beeldbuis. Bij een inline beeldbuis zitten de electronen kanonnen naast elkaar in een lijn.

Er zijn vele uitvoeringen gemaakt van de K11. De eerste zijn van 1975 en de laatste zijn van 1978. De Duitse uitvoeringen hebben het chassis nummer : K9i. De Duitse versies uit 1978 hebben afstandsbediening met infra rood techniek. Zover ik weet zijn de Nederlandse K11's zijn tot 1977 gebouwd en is toen opgevolgd door de K12 serie. Ook Zweedse K11's zijn verkocht in Nederland.


Achter het bedienings paneel zit de electronica voor de bediening en afstemming.
   


   

Voor gebruik van de timer moet je het voorkeuze kanaal kiezen met de channel preselect. De televisie heeft voor instellingen voor geluid en beeld.

De afstemming werkt mechanisch. De afstemlades geven wel eens problemen, zenders gaan verlopen. Er zitten twee lades elk voor 6 zenders in deze televisie.