Links naar tv's museum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ITT Schaub-Lorenz Weltspiegel Electronic 1248


     
 

Produktie 1972 - kleurentv.
6 voorkeuze zenders met tiptoetsen.
Stroomverbruik 180 watt.
Beeldbuis A66-140X.
Gewicht 39.2 kg, hoogte 51 cm, diepte 45,5 cm, breedte 78 cm.

 

Dit is de eerste tv van ITT die helemaal met transistoren is gebouwd. In 1972 was dit nog bijzonder, Philips en vele andere merken gebruikte toen nog buizen. In dit toestel zitten 113 transistoren en 116 diodes.

 
     


     
 

De afbuiging van de beeldbuis is 110 graden. De afbuigjuk komt uit de Philips fabrieken.
 

De hoogspannings trafo, deze trafo is opgedeeld in twee delen. Het lijndeel zit links en het hoogspanningsdeel zit rechts over de kern. Deze trafo's geven weinig problemen.
 
     


     
 

Links de casade en rechts de voeding. Deze voeding wordt geschakeld met een transistor BU126. De booster condensator moet je zeker vervangen bij deze toestellen, deze gaan meestal stuk na vele jaren stilstand.

 

De kleur en video verwerking van deze toestellen geven weinig problemen.
 
     


     
 

De electronica achter het bedienings paneel.
De tiptoetsen werken door middel van transistoren, snel hierna werden de transistoren vervangen door ic's.
 

De VHF en de UHF zitten nog apart in de metalen omhulsing. Rechts zit het mf deel. Het mf verloopt nog wel eens bij deze toestellen. Bij verloop krijg je een ratel in het geluid bij hoge helderheid of bij ondertitels. Een ander verloop is dat de kleuren een schaduw effect krijgen.
 
   


     
 
 

De televisie heeft 6 voorkeuze zenders door middel van tiptoetsen. Een nadeel is de fijn afstemming, de kanalen op de UHF band zijn lastig fijn af te stemmen. Foto rechts: De convergentie paneel geeft weinig problemen, de potmeters blijven goed. Alleen een paar elco's zijn slecht na vele jaren. Na vervanging van de elco's kan je de convergentie weer perfect afregelen.
 
     


     
 
  
     


     
 

 
 

  Televisie 16