Links naar tv's museum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grundig Super Color 6031


     
 

Produktie oktober 1973 - kleurentv.
7 voorkeuze zenders met afstandsbediening.
Stroomverbruik : 180 Watt.
Beeldbuis : Valvo A66-140X.

 

De eerste serie televisie van Grundig met een
full transistor chassis. De afstandsbediening werkt met ultra soon techniek. De zwakke punten van deze tv's zijn de losse contacten en de condensatoren in de voeding. De beeldbuizen zijn vaak wat minder, meestal minder contrast na vele jaren. Als de televisie met de afstandsbediening wordt uitgeschakeld blijven de gloeidraden van de beeldbuis nog gloeien, bij het inschakelen met de afstandsbediening is er meteen beeld.
 
     


     
 

De Grundig heeft een 110 graden afbuiging.
De convergentie is ook in te stellen op de
afbuigjuk.
 

De trafo's geven weinig problemen.
De electronica rond de trafo is wel storings gevoelig, onder andere de cascade, de diode's en potmeters gaan wel eens stuk. Ook vaak losse contacten bij spoelen en trafo's in dit deel.
 
     


     
 

De print voor de verticale afbuiging. De afbuiging geeft zelden problemen bij deze toestellen, alleen als er in het verleden contactpray is gebruikt voor de potmeters gaan de lopers snel afbreken bij het instellen.
 

Links de print voor de horizontale sync.
In het midden de potmeters voor de g2 instellingen. Met het instellen van de g2 stel je ook het zwart niveau in, dit moet met een minimaal contrast gebeuren.
 
     


     
 

De printen voor de video en kleur versterking.
De print links is de PAL print, in het midden de RGB kleur versterking en rechts de video versterking.
 

De Grundig heeft een delta beeldbuis, de electronen kanonnen staan in een driehoek. Deze type beeldenbuizen  hebben een convergentie paneel nodig. Rechts op de print de instellingen voor het wit niveau.
 
     


     
 

Foto boven : Achterzijde van het display, links de hoofdschakelaar in het midden een nixie buis en rechts de ontvanger voor de afstandsbediening.
 
Foto rechts : Na het verwijderen van de luidsprekerpanel kan je bij de instellingen komen voor de convergentie. De potmeters zijn zwak na vele jaren, lopers breken af.
 
 
     


     
 

Achter het klepje de afstemming en de knoppen voor het beeld en geluid. De potmeters van de afstemming zijn storingsgevoelig, deze blijven hangen of maken slecht contact met de koolbaan.
 

 
     


     
 
Voeding
Kanalenkiezer
Middenfrequent
Audio print.
       
 
     


     
 
 

 
  Televisie 19