ITT Weltspiegel color electronic 1248 reparatie verslag
Deze tv is gebruikt tot 1987 en is daarna naar de zolder gegaan. De vorige eigenaar heeft na 19 jaar hier weer de stroom erop gezet, de tv heeft hierna nog een half uur gespeeld en toen ging het beeld op zwart. De storing was snel gevonden, de oorzaak was de boostercondensator C501 10n. Er zat een kortsluiting in de condensator.

Na vervanging van de boostercondensator is er weer beeld, maar beeld is slecht door de convergentie fouten. Verder moet het wit van het beeld afgeregeld worden, het beeld is nu iets te blauw.

Bij het zoeken van de fouten in de convergentie paneel blijken een aantal potmeters niet meer te werken. Na meting met de scoop blijken de elco's C602 en C604 van 1 uF stuk te zijn.

De twee boosdoeners. Na meting van de elco's komt eruit dat de waarde 0 is geworden. Ik heb wel vaker gemerkt dat bij Duitse tv's de elco's slecht zijn, vooral de kleine waardens. Je kan goed zien dat de elco's dikker zijn geworden.

Na vervanging van de elco's en het afregelen van de kleuren is het beeld weer goed. Verder moet ik de lampjes van de zender aanduiding nog vervangen. De lijnen in het beeld op de foto komt door de digitale camera.

TERUG / BACK
MARCELS TV MUSEUM